Media Server doesn't respond in Virtual Machine

Problems with Unreal Media Server

Media Server doesn't respond in Virtual Machine

Postby Mainatek1 » Wed Feb 15, 2017 3:33 pm

Hi everyone.
We are doing a POC (Proof of Concept) of video streaming in one of our customer but are facing problems and need your help.
I have a laptop with Live server installed and I'm trying to connect my web cam to broadcast through a media server installed on a virtual machine (vmware) with Windows server 2012 R2 and Windows server Essentials.

When trying to connect the 01-Default Live media resource to a media server it throws the following message:
Connection status: Preparing to connect... / Last error: Media Server doesn't respond.

I have made the same procedure through a physical server with Windows server 2008 R2, without windows server essential, working as a media server and works fine.

The ping between my laptop and the virtual machine IP works and the NETSTAT shows that the port 5130 in the virtual machine is listening.

What could went wrong on that?

Thanks for your prompt response.
Mainatek1
 
Posts: 0
Joined: Wed Feb 15, 2017 12:58 pm

Re: Media Server doesn't respond in Virtual Machine

Postby Mainatek1 » Wed Feb 15, 2017 4:25 pm

Hi Everyone.

The issue is solved. I had forgotten the windows firewall in the server. When it was desactivate, the media server worked perfectly.

Best regards,

Antonio
Mainatek1
 
Posts: 0
Joined: Wed Feb 15, 2017 12:58 pm


Return to Experience and troubleshooting

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron